Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Laholms Tidning hamnar bakom HD:s betalvägg

Publicerad: 31 januari 2020, 13:48

Framöver kommer det att krävas ett premiumabonnemang för att läsa Laholms Tidnings webbartiklar, berättar tidningens chefredaktör Jannik Hansen.

Laholms Tidning flyttar in under en sektion på Helsingborgs Dagblads webbsajt – och hamnar därmed bakom betalvägg. Men den gratisutdelade papperstidningen kommer att finnas kvar som egen produkt.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsLaholms Tidning

I oktober blev Laholms Tidning en del av Bonnier News. Det efter att koncernen lagt vantarna på Lokaltidningen Mediacenter AB som tidigare tillhört JP Politikens hus. Sedan dess har utgivningen fortsatt som vanligt i papper och på webben, men det blir det delvis ändring på nu.

Nästa vecka flyttar nämligen laholmstidning.se in på Helsingborgs Dagblads sajt, hd.se, vilket innebär att huvuddelen av innehållet hamnar bakom betalvägg. Men papperet kommer att komma ut gratis även fortsättningsvis till omkring 10 200 hushåll i Laholms kommun samt fritt som e-tidning.

– Laholms Tidning är numera ekonomiskt stabil, men merparten av intäkterna finns i papperet. Man kan säga att annonserna finansierar pappersutgivningen men att vi behöver läsarintäkter för att kunna fortsätta utvecklas digitalt. Därför känns flytten in på hd.se fullt logisk, säger Jannik Hansen, chefredaktör på Laholms Tidning och Lokaltidningens titlar.

Laholms Tidning grundades 1931 men gick i konkurs hösten 2018. Några månader senare återuppstod den dock genom ett samarbete mellan laholmare organiserade i Laholms Tidnings Vänner och Lokaltidningen Mediecenter Sverige AB. 

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsLaholms Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News