Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Kvinnorna som kan ta över vd-jobbet på Bonnier

Telia Soneras Marie Ehrling och SVT:s Eva Hamilton pekas ut som två av Bonniers drömkandidater till vd-jobbet.


Publicerad 2013-09-16 08:59
Uppdaterad 2015-12-06 13:34

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:

Rekryteringsprocessen för att hitta Jonas Bonniers efterträdare pågår för fullt.

Enligt SvD Näringsliv går processen dock trögt. Flera kandidater ska ha intervjuats i början av sommaren men trots detta finns inget klart namn.

Nu rapporterar SvD Näringsliv att Eva Hamilton pekas ut som Bonniers nya koncernchef.

Tidningen hänvisar till flera källor "med insyn i processen" och pekar också på att rekryteringsfirman Egon Zehnder, som hjälpte SVT att rekrytera Eva Hamilton, jobbar på att hitta Jonas Bonniers efterträdare.

Enligt uppgift till Dagens Media står också Telia Soneras styrelseordförande Marie Ehrling på listan över Bonniers drömkandidater.

Dagens Media har flera gånger sökt Carl-Johan Bonnier för att ställa frågan om Marie Ehrling. Han har dock valt att inte återkomma.

För SvD Näringsliv beskriver han dock processen som "svår".

– Vi var ju inte förberedda på rekryteringen i och med att Jonas uppsägning kom som en överraskning. I normala fall hinner man planera en sådan här process, det kunde vi inte nu. Det är klart att avsaknaden av ny vd kan leda till lite tempoförlust i bolaget, säger Carl-Johan Bonnier till SvD.

Under 2012 landade Bonniers rörelseresultat på minus 217 miljoner kronor före skatt, vilket kan jämföras med 664 miljoner kronor i vinst 2011.

Senast i december lovar Bonnier att presentera sin nya koncernchef.

Dante Thomsen

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.