Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kvarby och Nestius lämnar Stockholm City

Publicerad: 22 juni 2009, 12:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Bonnier Tidskrifter tar över Stockholm City. 33 tjänster försvinner från tidningen.


Bonnier Tidskrifter tar över ansvaret för gratistidningen Stockholm Citys och flyttar över produktionen till kundtidningsbolaget Spoon, som ägs av Bonnier. Tidningens medarbetare informerades idag.

– Nu ska vi vända den här tidningen och göra den lönsam, säger Daniel Frodin, chefredaktör på Teknikens Värld som nu tar över som affärsområdesansvarig och ansvarig utgivare för Stockholm City.

På Spoon ska en ny redaktion bildas. Cirka 15 personer ska jobba redaktionellt med tidningen. Personalen från nuvarande Stockholm City kan inte räkna med att flyttas över.

– Vi har inga lagstadgade krav på oss att ta de personerna, men det kommer självklart inte vara någon nackdel att ha jobbat på Stockholm City tidigare.

Den nya organsiationen ska vara på plats efter sommaruppehållet i augusti. Tidningen kommer då ges ut på samma sätt som i dag, måndag och torsdag.

– Små förändringar kommer säkert att ske men vi har ett koncept vi tror på nu.

Förändringarna innebär att 33 tjänster kommer att försvinna på it, ekonomi och marknadssidan. Nuvarande vd Anders Kvarby och chefredaktören Mikael Nestius försvinner båda för andra uppdrag inom Bonnier. Rekryteringen av en ny chefredaktör pågår.

– Vi har haft en organisation som en femdagarstidnignen utan för redaktionen. Det är där vi skär ni för att få tidningen lönsam, säger Daniel Frodin.

Även på säljsidan görs förändringar, alla har blivit erbjudna att gå ner till 80 procentig tjänst, någon tjänst kan antagligen också försvinna.

Tidningens redaktion kommer också flytta in hos Bonnier tidsskrifter.

Dagens Media har sökt  Anders Kvarby, Citys chefredaktör Mikael Nestius och Bonnier Tidskrifters vd Ulrika Saxon.

Ulrika Saxon kommenterar förändringarna i ett pressmeddelande:

- Förflyttningen av City till Bonnier Tidskrifter är en offensiv satsning och samtidigt en logisk tanke eftersom tidningen inte längre är en nyhetstidning med sina två utgivningsdagar, utan snarare en guide som hjälper stockholmarna till att få ut så mycket som möjligt av sin stad. Men självklart spelar ekonomin en viktig roll, nu har vi förutsättningarna för att få City att bli en riktigt bra affär.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.