Kvällstidningsskrytet fortsätter

Expressens upplaga ökar slår kvällstidningen fast på en helsida i dagens tidning.

För drygt två veckor sedan skröt Expressen om att de var störst. Slutsatsen hämtades från Orvesto Dag där räckvidden för Expressens papperstidning med GT och KvP var större än Aftonbladets i december.

Aftonbladet gav sig förstås in i matchen med rubriken ”Sveriges största tidning” på ettan och chefredaktör Jan Helin talade om Expressens ”trolleritrick” med statistiken. Matematiken bakom Aftonbladets påståenden var en sammanslagning av räckvidden för samtliga medier. Fajten spred sig även in i branschpress där båda tidningarna gratulerade varandra i egna annonser.

Nu är det dags för Expressen att slå sig för bröstet igen. Den här gången handlar det om Tidningsstatistiks upplagesiffror för november – statistik som det är upp till tidningarna själva att redovisa. I den ökade Expressen upplagan med 1,3 procent på vardagar och 0,3 procent på helger. Tidningen passar på att återigen nämna att de gick om Aftonbladet i Orvesto Dag.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar de färska upplagesiffrorna i sin blogg:

”Utan att dra för stora växlar på månadssiffror vill jag erinra om trendbrottet: nämligen att Expressen nu på allvar utmanar Aftonbladet; upplagegapet har minskat 26 av de 28 senaste månaderna. Så, vi närmar oss.”

Synnöve Almer

Publicerad 2011-01-28 10.15Uppdaterad 2015-12-06 15.23

Dela artikeln: