Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kulturministern presenterar budgeten på VLT

Publicerad: 17 September 2019, 06:05

Foto: Wikimedia/press

Imorgon lägger regeringens fram höstens budgetförslag – och demokrati- och kulturminister Amanda Lind kommer till VLT:s matsal för att presentera den i detalj.


Ämnen i artikeln:

RiksdagenRegeringenVLT

Imorgon onsdag lämnar finansminister Magdalena Andersson över regeringens budgetproposition till riksdagen. Samtidigt presenteras budgeten på flera andra platser runt om i landet. 

Nu står det klart att demokrati- och kulturminister Amanda Lind kommer till Västerås – och som plats har hon valt lokaltidningen VLT:s matsal. Det rapporterar VLT

– På plats i Västerås vill jag passa på att träffa representanter för kulturskolan och för en lokal redaktion, två verksamheter som vi redan berättat att vi kommer att satsa på i budgeten. jag tycker det är viktigt att besöka verksamheter lokalt och höra hur man jobbar och vad man brottas med i sitt dagliga arbete, skriver Amanda Lind i en kommentar. 

Hon planerar även att besöka Västerås kulturskola.

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström ser mötet som ett bra tillfälle att lyfta journalistiken som ämne. 

– Det är inte varje dag man får en förfrågan om att en minister vill hålla en presskonferens i ett mediehus. När jag fick förfrågan var det dock självklart att tacka ja. Det är positivt att regeringen visar intresse för mediefrågor, säger han till tidningen. 

Ämnen i artikeln:

RiksdagenRegeringenVLT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.