Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kulturministern presenterar budgeten på VLT

Publicerad: 17 september 2019, 06:05

Foto: Wikimedia/press

Imorgon lägger regeringens fram höstens budgetförslag – och demokrati- och kulturminister Amanda Lind kommer till VLT:s matsal för att presentera den i detalj.


Ämnen i artikeln:

RiksdagenRegeringenVLT

Imorgon onsdag lämnar finansminister Magdalena Andersson över regeringens budgetproposition till riksdagen. Samtidigt presenteras budgeten på flera andra platser runt om i landet. 

Nu står det klart att demokrati- och kulturminister Amanda Lind kommer till Västerås – och som plats har hon valt lokaltidningen VLT:s matsal. Det rapporterar VLT

– På plats i Västerås vill jag passa på att träffa representanter för kulturskolan och för en lokal redaktion, två verksamheter som vi redan berättat att vi kommer att satsa på i budgeten. jag tycker det är viktigt att besöka verksamheter lokalt och höra hur man jobbar och vad man brottas med i sitt dagliga arbete, skriver Amanda Lind i en kommentar. 

Hon planerar även att besöka Västerås kulturskola.

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström ser mötet som ett bra tillfälle att lyfta journalistiken som ämne. 

– Det är inte varje dag man får en förfrågan om att en minister vill hålla en presskonferens i ett mediehus. När jag fick förfrågan var det dock självklart att tacka ja. Det är positivt att regeringen visar intresse för mediefrågor, säger han till tidningen. 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

RiksdagenRegeringenVLT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.