Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kulturchefen lämnar Göteborgs-Posten

Publicerad: 3 Februari 2015, 13:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Gabriel Byström slutar på GP efter drygt 20 år på tidningen. Istället går han till Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

GP

Gabriel Byström har arbetat på GP sedan 1994 men väljer nu att sluta. Han går istället till Sverige Radio där han blir kanalchef för P4 Skaraborg.

– Det känns spännande att få ta steget till Sveriges Radio, ett av landets i särklass mest betydelsefulla medieföretag med en stark publicistisk profil. Det ska också bli kolossalt stimulerande att få jobba så nära med lokal journalistik i en tid när journalistiken utmanas från många håll, säger Gabriel Byström i ett pressmeddelande.

Cecilia Krönlein är chefredaktör på GP:

- Vi kommer nu dra igång en rekryteringsprocess för att söka en värdig efterträdare som kan fortsätta arbetet med att utveckla GP:s kultur- och nöjesjournalistik inte minst i våra digitala kanaler, säger hon i pressmeddelandet.

Förra veckan fick Gabriel Byström Aftonbladets Axel Liffner-stipendium, som varje år delas ut till en kulturjournalist som ” kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel”.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.