Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Krönikörer ska skriva vad de tycker"

Publicerad: 26 Oktober 2012, 11:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson om krönikan som "knäckte" Linus Thörnblads karriär.


Ämnen i artikeln:

Expressen

I går gick den tidigare höjdhopparen Linus Thörnblad ut i en debattartikel där han anklagade Expressen-reportern Mats Olsson för att ha förstört hans karriär. Det efter en krönika där Linus Thörnblads insats i friidrotts-VM i Berlin 2009 sågades längs med fotknölarna.

"För två år sedan släcktes allt och jag gick in i väggen. Jag kunde inte göra något och tvingades sluta med idrotten. Jag var trött och nere, kunde vakna upp mitt i natten och storgråta i timmar. Jag mådde så dåligt att jag under perioder inte orkade lämna lägenheten", skriver Linus Thörnblad i debattartikeln.

Dagensmedia.se har sökt Mats Olsson för en kommentar. Sportredaktionen hänvisar däremot alla frågor till Thomas Mattsson, som inte har tagit del av debattartikeln.

– Jag har inte sett vad Linus Thörnblad sagt, bara sett på Twitter att han är arg på innehållet i någon krönika. Men generellt är det väl så att opinionsjournalistik är och ska vara subjektiv, säger han till dagensmedia.se.

Han tycker inte heller att Mats Olsson borde ha tagit mer hänsyn i sin krönika.

– Krönikörer, oavsett om de skriver om exempelvis nöje, politik eller sport, ska skriva vad de tycker och göra det för läsarnas skull och inte för de som de skriver om.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.