Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kronfågel: "Jessica verkar inte ha förstått hur ett djur ser ut"

Publicerad: 19 november 2013, 10:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:56

GT:s artikel om Jessica Karlssons obehagliga upptäckt i kycklingpaketet har blivit en klickbomb. Kronfågels kommunikationschef häpnar över uppståndelsen – och antyder att Jessica trots allt åt upp kycklingen.


Ämnen i artikeln:

GT

22-åriga Jessica Karlsson skulle bjuda en vän på middag. Då gjorde hon en obehaglig upptäckt.

På kycklingen satt nämligen en del av – kycklingen. Närmare bestämt rörde det sig om gumpen, en kroppsdel vid kycklingens stjärt som normalt sett inte hamnar på tallriken. Åtminstone inte i Sverige.

– Det var nog det äckligaste jag varit med om, säger Jessica Karlsson till GT.

Sedan Expressens Västsvenska edition GT publicerade artikeln i fredags har den delats nära 10 000 gånger på Facebook. Även på Twitter sprids den som en löpeld.

På Kronfågel vet man inte vad man ska tro om uppmärksamheten.

– Ja du jag vet inte ens vad jag ska svara på det här, säger Kronfågels kommunikationschef Jenny Fridh till Dagens Media.

Hon berättar att bolaget fick in Jessica Karlssons reklamation vid klockan halv tio på torsdagskvällen. Redan nästa dag behandlades den.

– Vi var i kontakt med henne och skickade ut en kompensation. Men parallellt med det här pratade hon tydligen med tidningen, säger Jenny Fridh och fortsätter:

– I samband med reklamationen fick vi ändå anledning att tro att Jessica hade ätit upp kycklingen trots allt. Fast till GT sa hon att hon hade köpt pizza istället och det är lite synd. Hon kunde ju lika gärna äta upp kycklingen.

Hon har inga synpunkter på att GT valde att publicera artikeln, trots att hon förklarat för tidningen att det inte är något konstigt att en kyckling har en gump.

– Det är tidningens fria rätt att göra det. Om jag ska säga något så verkar Jessica inte riktigt ha förstått hur ett djur ser ut innan det styckas upp och vilka delar som finns på ett djur. Nu har hon fått det förklarat och det är väl jättebra, säger Jenny Fridh, och fortsätter:

– Men det blir stora kontraster i nyhetsflödet när en person tycker att det här är det äckligaste som hänt medans folk i andra delar av världen inte ens har mat för dagen.

Tycker du att GT har gjort en höna av en fjäder?

– Det lämnar jag till dem själva att fundera och reflektera över.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

GT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev