lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kritiserade Zlatan-filmen – nu vill arga män att hon ska dö

Publicerad: 14 oktober 2014, 10:15
Uppdaterad: 28 juni 2016, 08:06

Nyheter24-reportern Irena Pozars krönika om Zlatan-dokumentären väcker starka känslor. För Dagens Media berättar hon om hatattacken.

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

DT

Dante Thomsen


I en krönika på Nyheter24 ställde journalisten Irena Pozar frågan " Var är kvinnorna, Zlatan Ibrahimovic?".

Krönikan skrev hon efter att ha sett Kanal 5:s dokumentär "Ibrahimovic- från Rosengård med mer än ett mål" och bland annat gav Irena Pozar förslag på kvinnor som kunde varit med i filmen.

Reaktionerna lät inte vänta på sig – men att hatet skulle bli så kraftfullt hade Irena Pozar aldrig räknat med.

– Det har varit en regelrätt shitstorm. Skulle gissa att jag fått mer än tusen kommentarer riktade direkt till mig om hur korkad jag är med förklaringen att "Vad fan har kvinnor med saken att göra?!", säger hon till Dagens Media.

Är du förvånad?

– Ja, jag är faktiskt det. Jag visste att många Zlatanfans skulle blir sura, men hade ingen aning om proportionerna det skulle ta. Och jag trodde inte reaktionerna skulle vara så hårda och kvinnohatiska.

Vad säger de?

– Att de kräks, att jag är en idiot, att jag är en äcklig feminist, att man inte ska ta in kvinnor "bara för att", att män är bättre. Att jag ska få stryk och hänga mig själv, säger hon och tillägger:

– Ingen behöver hålla med mig, men i min krönika skriver jag fakta om hur fördelningen mellan kvinnor och män i dokumentären ser ut.

Irena Pozar säger att hon inte hunnit läsa alla kommentarer men ger ytterligare några exempel på vad som kan hända om en ung kvinna kritiserar mansdominansen i en dokumentär om Sveriges största fotbollsstjärna.

– En person skrev att jag är värre än IS. Det är nog den sjukaste kommentaren. Annars skriver de "hon borde få en spark i pannan", "skjut dig själv" och "häng dig själv" är några kommentarer. De är värst för mig personligen, men det är så otroligt många feministhatande och kvinnohatare kommentarer också, och det känns ännu värre. Hur arg kan man bli för att någon efterlyser fler kvinnor i en dokumentär?

– Jag vill verkligen förtydliga att de här kommentarerna inte i första hand handlar om att inte hålla med, utan om ilska om att bråka om feminism i typiskt manliga rum.

Hur hanterar du det?

– Jag försöker ta pauser och inte kolla Twitter, Facebook och min mail. Det jobbigaste är att det kommer sådana enorma mängder, så det är svårt att ignorera. Min chefredaktör har polisanmält kommentarer med rena hot.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev