Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kritikstorm efter nedläggningen av R&D

Publicerad: 26 September 2013, 04:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

Oseriöst, illa skött och skandal. Det är några av reaktionerna efter nedläggningen av Riksdag & Departement.


Ämnen i artikeln:

Riksdagen

Efter nedläggningen av Riksdag & Departement riktar bland annat tidningens före detta chefredaktör och tryckfrihetsexperten Nils Funcke kritik mot riksdagens hantering av frågan.

– Är man en seriös ägare, och det bör riksdagen vara, borde avvecklingen hanterats på ett mer seriöst sätt, säger han.

Vidare vill han påpeka att han inte är helt insatt i hur avvecklingen gått till, men kallar den för ”vemodig” och ”trist”.

– Jag tycker riksdagen skulle sålt titeln för en krona och därtill gett en ny ägare, kanske personalen, en frist på två-tre år genom att lämna ett bidrag till driften. Det hade varit ett seriöst sätt för riksdagen att avveckla sitt ägande av tidningen

Även konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson (mp), kallar nedläggningen för "skandal" och Mattias Croneborg, nuvarande chefredaktör på tidningen, är starkt kritisk mot sättet att hantera nedläggningen.

– Detta är mycket illa skött. Tidningen kommer att läggas ner när initierad rapportering om politik behövs som mest, säger han till R&D och fortsätter:

– Det visar sig dessutom att det är mer kostsamt att lägga ned än att överlåta till annan.

Nils Funcke, som formellt lämnade tidningen förra året, menar att Riksdag & Departement fyllde en viktig roll inom svensk journalistik.

– Den sista seriösa dammsugaren av offentliga handlingar har nu gått i graven, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Ingenting missade tidningens ögon.

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

Riksdagen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.