Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Kränkt, besviken och jävligt förbannad"

Publicerad: 14 December 2010, 07:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Skådespelerskan Eva Röse går till generalangrepp mot Aftonbladet. "Jag kan aldrig mer göra något för den där jävla pisstidningen", säger hon i en intervju med dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

I söndags pryddes förstasidan av Aftonbladet Söndag av ett porträtt av Eva Röse. Under porträttet stod en stor rubrik ”Jag säljer sex & njuter av det”. Citatet var inte Eva Röses men kan lätt kopplas till henne på grund av förstasidans layout.

- Som du förstår anser jag söndagsbilagan vara ett smärre rekord i äcklig rubriksättning, säger Eva Röse till dagensmedia.se.

Hon berättar att hon tvekade inför intervjun då hon tidigare haft problem med kvällspressen.  Efter löfte om att Eva Röse skulle få godkänna rubriker och ha insyn i bildval och text ställde hon dock upp.

- Därför känner jag mig om möjligt ännu mer kränkt, besviken och jävligt förbannad, säger hon.

Eva Röse har varit i kontakt med Aftonbladet och fått ett beklagande. Hon har också kontaktat TV4:s pressavdelning, då hon är aktuell med en ny dramaserie i kanalen, för att meddela att hon inte längre vill ställa upp i Aftonbladet.

– Jag kan aldrig mer göra något för den där jävla pisstidningen! Så är det med det, säger Eva Röse.

Erika Scott, redaktör på Aftonbladet söndag, beklagar det som hänt och säger att hon förstår Eva Röses ilska.

- Det blev väldigt olyckligt, det håller jag med om. Det är ett resultat av att vi har extremt tighta lämningar och även om det inte är en ursäkt är det en förklaring. Jag beklagar det som hänt och jag förstår Eva Röses reaktion.

– Vi tyckte att det var tydligt att det inte var Eva Röses citat, utan en annan kvinna. Nästa gång får vi vara ännu tydligare och tänka ett varv till, säger Erika Scott.

Enligt Eva Röse har Aftonbladet erbjudit henne en blombukett som plåster på såren. Något Eva Röse dock tackat nej till.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.