Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Konkurserna fortsätter öka

Publicerad: 6 Maj 2013, 05:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:47

Antalet konkurser bland företag som arbetar med information och kommunikation ökade med 38 procent i april.


Ämnen i artikeln:

UC

2012 blev ett tufft år för svenska företag. Utvecklingen, med fler konkurser, fortsatte under det första kvartalet 2013 och nu släpper UC ny statistik som visar att den negativa trenden håller i sig.

I april försattes totalt 633 svenska företag i konkurs, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med samma månad förra året.

Framför allt är det privata tjänsteföretag, företag som ägnar sig åt fastighetstjänster och kontorstjänster samt företag inom information och kommunikation som har det kämpigt.

– När företag väntar med eller minskar sina investeringar, konsumtionen går på sparlåga och exportmarknaden kämpar mot en stark kronkurs och svag global efterfrågan blir näringslivets utbud större än efterfrågan i flera branscher och regioner, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i ett pressmeddelande.

Totalt gick 94 företag inom information och kommunikation i konkurs under april. Det kan jämföras med 68 företag i april 2012 och är en ökning med 38 procent.

Därmed är informations- och kommunikationsbranschen den som drabbats absolut hårdast av konkurserna.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

UC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.