Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Konkurrenterna gör bilaga ihop

Publicerad: 29 Mars 2012, 11:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:25

Sundsvalls Tidning och Dagbladet ger i dag ut sin första gemensamma sportbilaga. Samarbetet mellan de två ärkerivalerna har fungerat överraskande bra, enligt bilageredaktören Li L’Estade.


– Det här är något som företagsledningen har bestämt och något man får förhålla sig till, säger Roland Engström, sportchef på Sundsvalls Tidning.

Sedan drygt en månad tillbaka gör ST, Sundsvalls Tidning, och Dagbladet, de två morgontidningarna i Sundsvall som båda ägs av Mittmedia, alla bilagor gemensamt.

– Det är klart det känns annorlunda att göra en bilaga med konkurrenten. Men samtidigt så äger dem oss, så linjerna har suddats ut lite, säger Fredrik Söderberg, sportchef på Dagbladet.

Inför Sundsvalls allsvenska premiär nu på lördag har sportredaktionerna gjort fotbollsbilagan Avspark tillsammans.

– Man får titta på läsarna i första hand och vad de vill ha. Sedan har man så gott självförtroende att man kan göra egna grejer i de egna produkterna, säger Roland Engström.

Fredrik Söderberg, sportchef på Dagbladet, menar att de kunnat dra nytta varandras styrkor. De båda sportcheferna instämmer i att arbetet med bilagan har fungerat bra.

De har haft gemensamma möten på ”neutral mark” och sedan har de skött arbetena på sina egna redaktioner.

– Man får lita på att alla är professionella, säger Roland Engström, sportchef på ST.

I nuläget är inga andra sportbilagor planerade, men Roland Engström tror på en hockeybilaga om Timrå IK klarar kvalserien.

ST och Dagbladet har också en gemensam webbsatsning för fotbollen, forzagif.se, där de samlar krönikor, nyheter, bloggar, liverapporteringar och videoklipp.

På flera andra orter där Mittmedia äger flera tidningar har de gemensamma sportredaktioner.

– ST och Dagbladet har en gemensam säljorganisation och det här underlättar för dem, säger Roland Engström.

Rebecka Lindberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.