Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Koncernchefen Mikael König lämnar Metro

Publicerad: 4 maj 2018, 07:30
Uppdaterad: 4 maj 2018, 07:35

Metros adress i Stockholm. Foto: Janne Næss

Mikael König lämnar Metro efter en kort tid som koncernchef för verksamheten.


Ämnen i artikeln:

Metro

I början av april tog Jonas Lundh över rollen som vd för Metro Nordic Sweden och Metro Tidnings AB efter Mikael König, något som Dagens Media tidigare rapporterat om.

Mikael König tog över rollen som vd för Metro efter att det stormade rejält kring ägarna Christen Ager-Hanssen och Mats Qviberg.

LÄS MER: Massavhopp från Metro

När Jonas Lundh blev vd för Metro nu i våras klev Mikael König istället in som koncernchef för Metro Media House – nu står det klart att han lämnar Metro helt och hållet, rapporterar Resumé.

Mikael König som bor på Malta kommer istället arbeta med andra investeringar för Custos räkning. För Resumé uppger Mikael König att det hela är helt "odramatiskt".

– Jag har flängt mellan Malta, Stockholm och London, trots att det inte var planen från början att jag skulle kliva in operativt i Metro. Nu går jag tillbaka till kärnverksamheten i London, säger han till tidningen.

Vem som tar över rollen som koncernchef för Metro är ännu oklart.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.