Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kompetens i Skånes vd: "Olycklig formulering"

Publicerad: 26 juni 2015, 12:40
Uppdaterad: 16 februari 2016, 08:03

Kompetens i Skånes vd Anette Östergren beklagar formuleringen i mejlet till de anställda.


Ämnen i artikeln:

Kompetens i Skåne

Kompetens i Skåne genomgår just nu en omorganisation där hälften av de 27 medarbetare som i dag är fastställda med garantilön riskerar att sägas upp. Trots att förhandlingarna ännu inte är avslutade fick flera anställda i dag ett mejl om sin placering på turordningslistan och ett besked om att de kommer att beröras av uppsägning.

Bemanningsbolagets vd Anette Östergren beklagar nu formuleringen och säger att ledningen kommer att gå ut med en ursäkt till de berörda.

– Det är en olycklig formulering, verkligen. All sådan här kommunikation i ett sådant här ärende är superviktig och det här är inte bra kommunikation, säger hon till Dagens Media.

Bakgrunden till mejlet är en överenskommelse med fackklubben om att de anställda skulle informeras om sin turordning på LAS-listan, menar Anette Östergren.

– Eftersom vi är ett bemanningsbolag fanns det en osäkerhet från de anställda kring var man ligger på turordningslistan. När vi hade möte med facket i mitten på den här veckan pratade vi om att vi skulle vara så öppna som möjligt i den här situationen, säger hon och fortsätter:

– Eftersom det hade skett vissa justeringar på turordningslistan skulle vi berätta det. Sen har vi gått händelserna alldeles i förväg. Vi skulle tala om att din plats har ändrats, inget annat. Det är naturligtvis jättebeklagligt.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kompetens i Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev