Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klas Lindberg lämnar Aftonbladet

Publicerad: 16 januari 2015, 10:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Aftonbladet-veteranen Klas Lindberg lämnar mediehuset efter 15 år.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Klas Lindberg har jobbat som reporter, biträdande nöjeschef, nöjeschef, tv-recensent och slutligen som produktägare för Allt om Stockholm, Appguiden och Aftonbladet TV online.

Nu väljer han att lämna Aftonbladet och Schibsted.

– Jag har varit på Aftonbladet i snart 15 år. Jag har hela tiden tillåtits ta nya kliv, jag har fått lära mig nya saker och har utvecklats. Det här är verkligen en fantastisk arbetsplats och skola. Men en tid nu har det kliat i mig, jag älskar att utmana mig själv och nu är det hög tid att kasta mig ut på äventyr utanför trygga Schibsted-huset, säger Klas Lindberg till Dagens Media.

Vad ska du göra i stället?

– Först ska jag göra en en bra överlämning till den som nu ska ta över ledarskapet av vår utveckling av online-tv. Sen har jag nu lyxen att ha god tid på mig att överväga vad jag ska göra framöver. Under hösten har jag fått en del intressanta förfrågningar och närmanden som jag nu kan börja diskutera kring. Det blir en spännande tid framöver.

Vill du gå tillbaka och jobba mer hands on med journalistik?

– Det är jag absolut öppen för. Men jag är också intresserad av att utveckla mitt ledarskap. Och driva utvecklingsarbete. Att gå in i andra närliggande branscher. Jag är oerhört öppen. Det viktigaste är att det blir ett kul och utmanande jobb.

Vad har varit roligast under dina många år på Aftonbladet?

– Oj, svårt att säga. Förändringarbetet som nöjeschef när jag integrerade print- och onlineredaktionerna var spännande. Att bygga om Allt om Stockholm från grunden. Min tid som reporter med resor till de mest konstiga platser. Kicken av att dra hem löp. Stoltheten att jobba i Sveriges bästa mediehus. Sammanhållningen.

Vad tror du om framtiden för Aftonbladet?

– Jag tror som fan på utvecklingsarbetet Jan Helin nu genomför. Det är helt nödvändiga förändringar. Det är tuffa tider för hela branschen men jag är säker på att Aftonbladet kommer att fortsätta dominera och ligga i frontlinjen även i framtiden. Jag ser verkligen fram emot att återvända "hem" en dag.

Vad kommer du att sakna mest?

– Nu när jag går runt i huset slås jag av hur många fantastiska människor som jobbar här. Det här är min andra familj som jag nu ska skilja mig från. Det gör mig lite gråtmild faktiskt. Jag kommer sakna alla vänner och kollegor.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev