Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: Tidningen Ångermanland minskar utgivningstakten

Publicerad: 19 oktober 2022, 09:35

Tidningen Ångermanland.

Foto: Linnéa Kihlström

Tidningen Ångermanland kommer i fortsättningen bara ges ut tre dagar i veckan. Det beslutet tillkännager nu tidningens chefredaktör. Beslutet grundar sig i kostnadsbesparingar.

Ämnen i artikeln:

NyheterBonnier News LocalTidningen Ångermanland

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Redan i maj skrev flaggade Hälsingetitlarna att de skulle minska utgivningstakten, och i en intervju med Dagens Media öppnade Carl-Johan Bergman för att Bonniers lokaltidningar kan komma att gå samma väg.

– Så kan det nog mycket väl bli. Ingenting är klart, men en del i vår strategi är att optimera papperstidningarna. Dels utifrån innehåll – att de ska vara väldigt bra. Men sedan också, om man ska vara krass, att de ska vara kostnadseffektiva och bidra till marginalen så att vi kan transformera oss digitalt, sa han då.

LÄS OCKSÅ: Hälsingetitlar går ned i utgivning: ”Sexdagarsutgivning börjar bli väl dyrt” 

Nu står det klart att Tidningen Ångermanland går ned i utgivningstakt och kommer, från den 1 mars nästa år, komma ut tre dagar i veckan: tisdag, torsdag och lördag.

Enligt tidningens chefredaktör, Oskar Nord, kommer fler resurser nu frigöras till journalistiken.

– Den fria oberoende journalistiken är vårt syfte och den behöver värnas. Med den här förändringen frigör vi resurser för att utveckla just journalistiken och erbjuda våra läsare och prenumeranter i Ångermanland en ännu bättre lokalbevakning, både nu och i framtiden, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har Bonnier News Local, som äger Tidningen Ångermanland, det senaste året genomfört flera frekvensjusteringar ”med mycket goda resultat”. 

– Dessa har bidragit till att kostnader för tryck och distribution radikalt har sänkts. Det har skapat resurser som vi istället har kunnat lägga på att utveckla journalistiken samtidigt som redaktionerna har fått möjlighet att ytterligare fokusera på den digitala journalistiken, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

LÄS OCKSÅ: Tre år efter Bonniers Mittmedia-förvärv – så har verksamheten påverkats

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev