lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: Så blir DN:s nya redaktion i Malmö

Publicerad: 7 januari 2021, 10:12

Fyra reportrar och en fotograf ska bevaka Skåne och Öresundsregionen för DN:s räkning.

Foto: Janne Naess + Getty Images (montage Dagens Media)

DN öppnar en ny Malmöredaktion i början av april med fyra nya reportrar och en fotograf. Nu står det klart vilka som ska rapportera från Skåne.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterBonnierSydsvenskanSRSveriges RadioSVT

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Efter att ha öppnat en redaktion i Göteborg 2019 stod det förra året klart att det även blir en DN-redaktion i Malmö. Något Dagens Media rapporterat. 

Redaktionen drar igång sitt arbete i början av april i år och ska husera i samma lokaler som Sydsvenskan, Kvällsposten och Lokaltidningen i området Triangeln i centrala Malmö. Nu är också alla rekryteringar klara. Det rapporterar DN.  

LÄS MER: DN:s nya satsning – startar redaktion i Göteborg 

– Skåne och Öresundsregionen är väldigt viktiga områden att bevaka, ur många perspektiv. Vi vet också att intresset för DN:s journalistik är stort: Skåne är vår tredje största region sett till antalet betalande läsare. Vår starka tillväxt i digitala prenumeranter har stärkt DN ekonomiskt och gjort det möjligt att lägga mer resurser för att förstärka rapporteringen därifrån, för alla våra läsare, kommenterar Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, i DN-artikeln. 

DN:s läsarintäkter uppgick förra året till drygt rekordhöga 1 miljard kronor på en omsättning på cirka 1,3 miljarder kronor. DN har därför haft råd att rekrytera ganska kraftigt senaste halvåret. Ytterligare sju personer har till exempel rekryterats till DN:s Stockholmsredaktion senaste tiden. Däribland den profilerade skribenten och författaren Patrik Lundberg. 

De som nyanställs till Malmö-redaktionen är:

Hanna Grosshög som sedan 2017 varit en del av DN:s riksnätverk av frilansmedarbetare och bevakat Skåne och Danmark för tidningens räkning.

Tove Hansson hämtas från SVT Nyheter Skåne och har tidigare bland annat varit reporter och tillförordnad nyhetschef på Kvällsposten – samt reporter på Helsingborgs Dagblad. Hon blev nominerad till Guldspaden 2012 och 2019.

Nadia Jebril rekryteras från Sveriges Radio där hon i dag är programledare för Karlavagnen i P4. Hon har tidigare varit reporter och programledare på P4 Malmöhus, samt reporter på Sydsvenskan – och programledare för en rad program på SVT, SR och UR.

Hilda Ärlemyr är i dag reporter på Kristianstadsbladet och var tidigare på SR Ekot och SR P1 Kultur samt frilans för Vi Läser. 2019 nominerades hon till Wendelapriset för bästa socialreportage för reportageserien om ”Fallet Klara”.

Anders Hansson är frilansfotograf och har under många år arbetet för DN och andra tidningar. 2016 fick han utmärkelsen ”Årets fotograf” av Pressfotografernas klubb. 

Redaktionschef i Malmö blir Erik Ask som också forsätter som chef för DN Göteborg. Sedan tidigare finns två befintliga DN-medarbetare i Skåne: Niklas Orrenius och Per Svensson.

LÄS MER: DN öppnar Skåneredaktion – anställer fem 

Som Dagens Media rapporterat inledde DN en rikssatsning våren 2017 då tidningen startade ett frilansnätverk. I nätverket samarbetar de sedan dess med lokala frilansmedarbetare i landet.

LÄS OCKSÅ: Leif Holmkvist: Därför satsar DN på Göteborg

Dagens Media har också rapporterat om att Göteborgs-Posten snart startar en hel ny Stockholmsredaktion med tre reportrar som i huvudsak ska rapportera om hur beslut som fattas i Stockholm påverkar Västsverige.

LÄS MER: Göteborgs-Posten startar Stockholmsredaktion 

LÄS MER: Pia Rehnquist om DN:s Malmösatsning: ”Ett logiskt drag” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev