Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: NWT permitterar 55 anställda

Publicerad: 7 april 2020, 08:19

Mikael Rothsten, vd för NWT Media, säger att de fått över 1200 nya prenumeranter under coronakrisen.

Foto: Press

Ytterligare ett mediebolag korttidspermitterar sina anställda för att spara pengar under coronakrisen.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetNWT

Dagens Media kunde i förra veckan berätta att NWT Gruppen har inlett förhandlingar om att korttidspermittera anställda inom annons. 

Förhandlingarna är avslutade och det står nu klart att 55 anställda som arbetar med annonsförsäljning och annonsproduktion permitteras. Permitteringarna berör även reception/växel, IT, fastighetsservice och godmottagning. 

LÄS ÄVEN: Mitt i permitterar 50 journalister
150 anställa inom NTW går ned i tid
Bonnier News permitterar
Direktpress permitterar 20 journalister 

En majoritet av de anställda går ner 20 procent i tid och permitteringar börja gälla från och med denna vecka. Än så länge har man inga planer på att korttidspermittera journalister vilket bland annat Bonnier News, Direktpress och Mitt i har gjort. 

Samtidigt uppger NWT att den digitala prenumerationsaffären pekar uppåt.

– Under de senaste fem veckorna har vi fått över 1 200 nya prenumeranter till våra mediehus. Det är ett bevis på värdet av lokal kvalitetsjournalistik, säger Mikael Rothsten, vd för NWT Media, som bedriver företagets publicistiska verksamhet, i en kommentar.  

OM NWT Gruppen

NWT Gruppen är verksam i Värmland, Dalsland, Skaraborg och äger genom dotterbolaget NWT Media AB morgontidningar, gratistidningar samt digitala medier.

NWT Gruppen bedriver även fastighetsverksamhet i Karlstad, Mariestad, Lidköping, Kristinehamn, Arvika och Säffle, samt distributionsverksamhet genom dotterbolagen NWT Direkt och Postiljohan.

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetNWT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev