Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: Mitt i har ny ägare

Publicerad: 17 juli 2019, 07:25

Mrtin Alsander blir styrelseordförande i Mitt i.

Foto: Janne Næss

Citypress AB, som delägs av Stampens tidigare koncernchef Martin Alsander, blir ny ägare till Lokaltidningen Mitt i.


Ämnen i artikeln:

Mitt iMartin Alsander

Citypress AB blir ny ägare till Lokaltidningen Mitt i AB. bolaget ägs till 60 procent av ett konsortium lett av Lazarus Equity Partners. Lazarus Equity Partners ägs bland annat av Martin Alsander och Claes Jonson som länge har jobbat inom mediekoncernen Stampen. Resterande 40 procent av Citypress ägs av finansiella investerare.

Ny styrelseordförande i Mitt i blir Martin Alsander som tar över efter Joachim Berner. I den nya styrelsen sitter också Claes Jonson, Håkan Tranvik, Susanne Hobohm och Lars Axelson.

- Mitt i har en mycket stark ställning på mediemarknaden i Stockholm. Som delägare och styrelseordförande ser jag fram emot att utveckla alla affärsmöjligheter vi ser. Ägarbytet kommer medföra en väsentligt förbättrad finansiell situation för Mitt i, som blir fritt från externa skulder, och det ger oss möjlighet att göra ytterligare satsningar på bland annat innehåll och digitala intäkter, säger Martin Alsander i ett pressmeddelande.

Mitt i:s vd Maria Croon har redan tidigare annonserat att hon lämnar bolaget för ett nytt uppdrag som vd på Svensk travsport.

- Det känns oerhört positivt för Mitt i med den nya ägarbilden, Mitt i blir med den här strukturen ett ännu starkare företag, säger hon.

LÄS MER: Så ska Martin Alsander göra Mitt i lönsamt

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mitt iMartin Alsander

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev