Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Klart med ny chefredaktör på Computer Sweden

Publicerad: 24 Februari 2011, 12:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Pingis Hadenius blir publisher för Computer Sweden och IDG:s övriga it-titlar. Samtidigt rekryteras Jörgen Lindkvist internt för att ta över rollen som Computer Swedens chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménComputer SwedenPingis HadeniusIDG

Johan Hallsenius lämnade efter fem år IDG och chefredaktörsstolen för Computer Sweden för att istället bli partner på Kreab Gavin Anderson. Hans ersättare blir Jörgen Lindkvist, idag chefredaktör på IDG-tidningen Biotech.

Pingis Hadenius, som senast kommer från en tjänst som editorial director för Passion for Business, blir publisher för IDG:s affärsområde Enterprise IT, där Computer Sweden tillsammans med titlar som CIO, Techworld och IT24 ingår.

– Johan Hallsenius har haft en dubbel roll på IDG. Dels chefredaktör för CS och ett övergripande ansvar för alla andra it-titlar. Nu väljer vi att dela hans tjänst och ta in två personer för att ersätta honom, säger Lars Dahmén, vd för IDG.

Varför just de här två personerna?

– Jörgen Lindkvist har jobbat på många olika positioner här på IDG och vi vet vad han går för. Pingis har en väldigt spännande profil, hon är ekonom i botten men har också jobbat med affärsutveckling och journalistik. 

Vem ersätter Jörgen Lindkvist på Biotech?

– Det blir ju alltid dilemmat när man rekryterar internt, det uppstår ett hål men vi har redan satt igång rekryteringen av en ny chefredaktör.

Pingis Hadenius tillträder den 1 mars. Jörgen Lindqvist tillträder så snart som möjligt, dock senast den 1 maj.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.