Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Klart med Aftonbladets avgångsvederlag i dag

Publicerad: 22 november 2011, 12:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Under dagen kommer samtliga medarbetare på Aftonbladet som sökt avgångsvederlag få besked. "Förhoppningen är fortfarande att vi inte ska behöva gå in på LAS", säger fackklubbsordföranden Jenny Ågren.


Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om det sparkrav som innebär att upp till 85 tjänster försvinner från Aftonbladet.

Klockan 17.00 den 8 november gick tiden ut för att söka de avgångsvederlag som ledningen erbjudit och i dag får alltså de som sökt individuella besked om ansökningarna har gått igenom eller inte.

Redan nu står det dock klart att profilen Lasse Anrell lämnar tidningen. Aftonbladets fackklubbsordförande Jenny Ågren vill däremot inte gå ut med hur många som har sökt.

– Jag vet inte om vi någonsin kommer gå ut med det här, det kommer isåfall komma från arbetsgivarens sida, säger hon till dagensmedia.se.

I morgon kommer ett nytt informationsmöte hållas på Aftonbladet och efter det fortsätter förhandlingarna mellan facket och arbetsgivaren.

– Förhoppningen är fortfarande att vi inte ska behöva gå in på LAS.

Martin Schori

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.