Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: Här är reportrarna till GP:s nya Stockholmsredaktion

Publicerad: 9 december 2020, 13:32

”Det har varit väldigt många starka sökande till de här tjänsterna och vi är mycket glada att kunna presentera ett så kompetent team inom områdena nyheter, politik och ekonomi”, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Foto: Göteborgs-Posten/Pressbilder

Nu är rekryteringarna av reportrar klara till Göteborgs-Postens nya Stockholmsredaktion som startas upp i februari nästa år. ”När vi är i gång hamnar Göteborgsfrågor högre på agendan”, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.


Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-PostenStampenPolaris Media

Som Dagens Media rapporterade i oktober startar nu Göteborgs-Posten en Stockholmsredaktion med tre reportrar med de respektive bevakningsområdena nyheter, politik och ekonomi. 

Nu är rekryteringen klar, enligt ett pressmeddelande, och Anette Holmqvist blir politikreporter. Hon kommer närmast från Ekots politikgrupp och dessförinnan från en lång reporterkarriär på Aftonbladet.

– Det känns fantastiskt kul att vi har lyckats knyta till oss Anette. Hon är en otroligt rutinerad och skicklig reporter med ett stort kontaktnät i Stockholm, säger GP:s redaktionschef Johan Sköld, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Göteborgs-Posten startar Stockholmsredaktion

Stefan Bjarnefors har utsetts till nyhetsreporter. Han har tidigare jobbat på GP och uppges haft en viktig roll i tidningens coronabevakning under våren. Han beskrivs som en ”mångsidig reporter med en bra penna”.

Tjörnson med förståelse för västsvenska frågor

Joel Arvidsson anställs som ekonomireporter i Stockholm. Han har en bakgrund från SvD Näringsliv och Ekonomiekot och beskrivs som en ”stilist med fingertoppskänsla”. Att han har rötterna på ön Tjörn på Västkusten anges också som en fördel, då han därmed har förståelse för ”vilka frågor som är viktigast för våra läsare”, enligt Johan Sköld. 

GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist har tidigare berättat om bakgrunden till satsningen där GP vill ta nästa steg och bli ännu bättre på att bevaka riksfrågor i allmänhet och riksfrågor med bäring för västsvenskar i synnerhet.

GP-chef: Många sökanden till tjänsterna i Stockholm

Som Dagens Media rapporterat är GP:s satsning på en Stockholmsredaktion ett steg mot att stärka bevakningen av riksfrågor utifrån främst ett västsvenskt perspektiv, exempelvis vad lagstiftande beslut som fattas i Stockholm kan få för olika konsekvenser i Västsverige.

– Det har varit väldigt många starka sökande till de här tjänsterna och vi är mycket glada att kunna presentera ett så kompetent team inom områdena nyheter, politik och ekonomi. När vi är i gång kommer det leda till att Göteborgsfrågor hamnar högre på agendan och att göteborgarna får mer och bättre journalistik om sådant som påverkar dem i vardagen, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist i pressmeddelandet.

Reportrarna ska sitta från lokaler i centrala Stockholm men det framgår inte var i pressmeddelandet. En nyhets- samt en ekonomiredaktör är sedan tidigare tillsatta. Målet är att den nya redaktionen ska kunna dra i gång 1 februari.

LÄS OCKSÅ: GP välkomnar DN:s Göteborgssatsning 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev