tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: Bonnier News Local och Gota korsäger varandra

Publicerad: 21 december 2021, 06:51

Bonnier News vd Anders Eriksson och Gota Medias vd Boine Gepertz.

Foto: Janne Næss

Affären mellan Bonnier News Local och Gota Media är nu formellt klar. Men först ska Konkurrensverket säga sitt.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalGota Media

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Igår, måndag, blev det klart att Gota Media och Bonnier News Local formaliserat sitt partnerskap via ett korsvist ägande. Genom detta blir Gota Media 20-procentig ägare av Bonnier News Local och Bonnier News Local erhåller 30 procent i Gota Media.

Gota Media ägs av två stiftelser, Stiftelsen Barometern i Kalmar och Tore G Wärenstams stiftelse i Borås. Bonnier News Local ägs i sin tur av Bonnier News och Amedia.

Dagens Media har tidigare berättat om partnerskapet mellan de två mediehusen, som i somras resulterade i köpet av Skånska Dagbladet och Norra Skåne.

LÄS ÄVEN: Ny medieaffär – Bonnier och Gota tar över Skånska Dagbladet och Norra Skåne

Enligt ett pressmeddelande är målet med affären att ”tillsammans accelerera den digitala transformationen och skapa synergier som möjliggör investeringar i kvalitativ lokaljournalistik”.

– Vi har en stark tro till att partnerskapet mellan Gota Media, Bonnier och Amedia kommer att få en mycket positiv betydelse för utvecklingen av svensk landsortspress. Starka lokaltidningar är en ytterst väsentlig del av vårt demokratiska samhälle, säger Bennie Ohlsson, styrelseordförande i Gota Media, i pressmeddelandet.

Affären förutsätter ett godkännande av Konkurrensverket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev