Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Klantigt formulerat"

Publicerad: 28 Mars 2013, 08:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

Igår berättade dagensmedia.se att anställda vid Fria Tidningar avråtts från att uttala sig i pressen. Nu markerar styrelsen: någon sådan policy finns inte.


I det mejl som i måndags skickades ut till samtliga medarbetare vid Fria Tidningar uppmanades de att först stämma av med kommunikationsavdelningen innan de uttalade sig i media.

Någon policy eller några riktlinjer som hindrar medarbetarna från att tala fritt i media finns dock inte.

– Det hela var en olycklig formulering i ett mejl som sedan har retts ut efter en diskussion bland de anställda, säger Martin Holmquist, utrikesredaktör och styrelsemedlem i kooperativet Fria Tidningar.

Att mejlet var "klantigt formulerat" tror han beror på att marknadschefen Helen Silvander som skrev det har ett marknadsperspektiv där hon främst tänker på att vårda varumärket när företaget går ut med officiella uttalanden.

Risken för att anställda skulle ha missförstått budskapet tror Martin Holmquist minimerades genom den diskussion som följde efter mejlutskicket.

Enligt Kristian Borg, fackklubbsordförande på Fria Tidningar är händelsen överspelad.

– Mejlet drogs tillbaka snabbt, därför såg vi det inte som något problem från fackets sida, säger han.

Att vissa medarbetare missförstått mejet tror han beror på ett missnöje i samband med nedläggningen av Fria Tidningen i Uppsala.

I fredags hölls en extra föreningsstämma där medlemmarna i kooperativet beslutade att lägga ner Uppsala Fria Tidning.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.