Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kicki Sehlstedt till Aftonbladet

Publicerad: 15 juni 2021, 07:01

”Jag är glad och stolt över att vara tillbaka på Sveriges största nyhetssajt”, säger Kicki Sehlstedt.

Foto: Jerke Ivarsson/Aftonbladet

Aftonbladet knyter till sig krimförfattaren Kicki Sehlstedt som ny kolumnist på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Som en del i Aftonbladets plan på att utveckla krimjournalistiken ytterligare rekryterar Aftonbladet författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt. Under tisdagen gör hon premiär som kolumnist på tidningen. 

– Alltför ofta hamnar den här bevakningen i siffror och statistik. Men hur påverkas till exempel vittnen av ett rån? Vad rör sig i förövarnas huvud? Det vill vi skriva mer om och där har Kicki Sehlstedt en specialkompetens, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet, i ett pressmeddelande. 

Kicki Sehlstedt har sedan tidigare en bakgrund på Aftonbladet då hon varit både reporter och nyhetschef på tidningen. 

– Jag är glad och stolt över att vara tillbaka på Sveriges största nyhetssajt. Jag brinner för att diskutera och ge perspektiv kring allt som rör brott och straff – och inte minst att få lyfta fram alla runtom ett brott, från brottsoffer, till vittnen och anhöriga till både offer och förövare. Med min erfarenhet som journalist, utbildning i kriminologi och bakgrund som deckarförfattare hoppas jag ha verktygen för att göra ämnet både spännande och intressant för Aftonbladets läsare, säger hon i ett pressmeddelande.

Nyligen rekryterade Aftonbladet även krimreportern Linda Hjertén vars uppdrag är att stärka och utveckla tidningens krimjournalistik. 

I veckan stod det även klart att ekonomijournalisten Andreas Cervenka värvats från Di och tidigare i år rekryterades även politikjournalisten My Rohwedder

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev