Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kent Ekeroth i tvist med SvD

Publicerad: 6 Mars 2018, 13:24
Uppdaterad: 6 Mars 2018, 13:41

Kent Ekeroth. Foto: Wikimedia Commons.

Kent Ekeroth överklagar till Högsta domstolen – kräver tidningen på skadestånd i samband med järnrörsskandalen 2012.


Ämnen i artikeln:

SvDKent Ekeroth

I mitten av förra året stod det klart att Svenska Dagbladet dömdes att betala 18 000 kronor i ersättning till SD-toppen Kent Ekeroth. Anledningen var att tidningen olovligen hade publicerat länkar till stillbilder och filmer i samband med den så kallade järnrörsskandalen som skapade stora rubriker i slutet av 2012.

Kent Ekeroth själv hade under rättegången yrkat för en ersättning på 21 000 kronor.

Mer än ett halvår senare överklagar Kent Ekeroth nu fallet till Högsta domstolen – med en begäran om att även få 3 000 kronor i skadestånd. Det skriver Nyhetsbyrån Siren.

Yrkandet av skadestånd baseras dels på att tidningens publiceringar ska ha bidragit till en ökad hotbild mot honom, och dels på att hans eget namn som upphovsman till materialet utelämnats, enligt Kent Ekeroth själv.

I samband med järnrörsskandalen krävde Kent Ekeroths flera tidningar på pengar. Dagens Media skrev då bland om hur Svenska Dagbladet hade fått ett kravbrev från Kent Ekeroth och dennes juridiska ombud, bildombudsmannen Staffan Teste.

Den gången hade SvD:s chefredaktör Fredric Karén inga planer på att gå Kent Ekeroths vilja till mötes. I ett öppet brev som publicerats på tidningens sajt förklarade han varför.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDKent Ekeroth

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.