Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Katrin Säfström lämnar NA

Katrin Säfström slutar som chefredaktör och lämnar över till Anders Nilsson. "Jag har själv kommit fram till att jag inte är rätt chef för NA framåt", säger hon om beslutet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 21 April 2016, 06:56
Uppdaterad: 21 April 2016, 07:22

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Katrin Säfström lämnar rollen som chefredaktör på Nerikes Allehanda.

Katrin Säfström meddelade i morse medarbetarna på Nerikas Allehanda i Örebro att hon slutar som chefredaktör.

 – Jag slutar min tjänst för att jag själv kommit fram till att jag inte är rätt chef för NA framåt. Jag anställdes till en annan tjänst, i ett företag med en annan framtidsstrategi och det är inte ovanligt att det sker byten på chefsstolar när ett företag tar över ett annat. Jag välkomnar att NA får en ny person på chefredaktörsstolen som driver verksamheten framåt. NA är ett starkt varumärke och redaktionen är Örebro läns största. NA kommer även i fortsättningen att leverera nyheter i regionen och göra stor skillnad, säger Katrin Säfström i ett pressmeddelande.

Istället tas rodret för NA över av Anders Nilsson, tidigare publisher vid Norrköpings Tidning. Från 1 juni tar han över som chefredaktör och ansvarig utgivare i Örebro, och kommer att ingå i den lokala ledningsgruppen och tillhöra MittMedias Utgivargrupp.

–  Jag ser fram mot att leda ett av Sveriges största lokala mediehus och att få arbeta med en så professionell redaktion. Jag är också glad över att få arbeta i MittMedia och tillhöra dess kompetenta utgivargrupp, säger Anders Nilsson i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.