Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Katarina Andersson blir Aftonbladets och Telias korre i Silicon Valley

Publicerad: 28 Augusti 2015, 06:54
Uppdaterad: 12 September 2016, 07:32

Nu är det klart att SVT-journalisten Katarina Andersson värvas till tjänsten som "Digitala livet"-korrespondent på den amerikanska västkusten.


Ämnen i artikeln:

TeliaAftonbladet

Dagens Media kunde i början av sommaren berätta att Aftonbladet startar det nya bevakningsområdet ”Digitala livet”, med Telia som sponsor och presentatör.

– Den digitala utvecklingen är en av de största berättelserna att bevaka just nu, men också en av de mest underrapporterade. Genom samarbetet med Telia får Aftonbladet möjlighet att bevaka den på ett mer omfattande och insatt sätt, sade Aftonbladets publisher Jan Helin till Dagens Media.

Storaffären innebär bland annat att Aftonbladet skickar en journalist till Silicon Valley. Nu är det klart att Katarina Andersson blir Aftonbladets och Telias korrespondent i det amerikanska teknikmeckat.

Katarina Andersson kommer närmast från SVT där hon har jobbat som mediereporter.

– Vi har träffat många kvalificerade kandidater, men Katarinas rutin från flera av landets stora redaktioner, i kombination med mångårig vana av såväl tv som text, fällde avgörandet, säger Tobias Waldefeldt Lindner, ansvarig för Telia-samarbetet på Aftonbladets Partnerstudio, i ett pressmeddelande.

Katarina Andersson säger:

– Det ska bli otroligt spännande att rapportera från Silicon Valley. Idéerna som föds och utvecklas där är hisnande, galna, briljanta och mest spännande av allt – de påverkar och styr en hel värld. Jag vill berätta om hur de digitala innovationerna påverkar våra liv i grunden och om människorna bakom.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TeliaAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.