Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Karolina Skoglund blir Metros nya nyhetschef

Publicerad: 5 Maj 2015, 07:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Karolina Skoglund ska få Metro att nå en miljon unika webbläsare i mobilen.


Ämnen i artikeln:

Metro

Efter drygt ett år på Metro valde nyhetschefen Josefin Berglund att återvända till Expressen. Nu är det klart att Karolina Skoglund tar hennes plats.

– Vi gick ut med det här internt igår och det känns verkligen superkul. Jag har varit på Metro ett tag och jag känner läsarna. Dessutom jag jag vikarierat som nyhetschef så det känns kul att få köra igång ordentligt och få igenom lite visioner och tankar om hur vi ska jobba, säger Karolina Skoglund till Dagens Media och fortsätter:

– Jag tror att det kommer märkas på metro.se. Alla har sitt sätt att jobba på och olika typer av nyheter som man vill skriva. Mitt sätt kommer att funka bra på metro.se.

Enligt Linnea Jonjons, redaktionschef på Metro, gick det snabbt att välja nyhetschef.

– Karolina är en av våra unga, duktiga reportrar som verkligen har visat framfötterna och visat att hon kommer att greja det här. Vi satsar mycket just nu och Karolina är en person som kan leda de här satsningarna på ett bra sätt, säger Linnea Jonjons.

Enligt Karolina Skoglund står tidningen inför en rad nya utmaningar.

– Den första utmaningen är att vi ska nå en miljon unika webbläsare i mobilen, där är vi redan ganska nära. Sedan ska vi fortsätta utveckla metro.se, säger hon och fortsätter:

– Vi har vuxit jättemycket under det senaste året och det gäller att inte tappa utvecklingen utan komma på nya, kreativa och smarta sätt att jobba på. Vi har ganska små resurser men ska ändå kunna vara med och fajtas med de riktigt stora på nätet

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.