torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Karlskoga Tidning-Kuriren halverar utgivningen

Publicerad: 17 maj 2023, 11:24

Catarina Lindström, chefredaktör Karlskoga Tidning-Kuriren, och mediehuschef Tomas Skoglund. Foto: Kajsa Juslin, Karlskoga Tidning-Kuriren

Foto: Kajsa Juslin

Tre år efter hopslagningen – Karlskoga Tidning-Kuriren går från sex till tre dagars utgivning i print.

Ämnen i artikeln:

NWTDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sommaren 2020 slogs de två NWT-ägda tidningarna Karlskoga Tidning och Karlskoga-Kuriren ihop till en gemensam printprodukt och e-tidning. Den hopslagna tidningen, som sedan dess gått under namnet Karlskoga Tidning-Kuriren, har sedan dess kommit ut sex dagar i veckan.

Men nu har de ökade kostnaderna för tryck och distribution fått NWT att fatta beslut om att Karlskoga Tidning-Kuriren ska gå ned i utgivning. Från och med den 1 oktober halveras nämligen antalet printutgåvor när papperstidningen börjar komma ut tre dagar i veckan.

– Genom att minska kostnaderna för tryck och distribution säkrar vi en fortsatt satsning på den lokala journalistiken i Karlskoga, säger Tomas Skoglund, mediehuschef på NWT Media, i ett pressmeddelande.

De tidningar som kommer ut ska dock vara mer innehållsrika – även om de kommer ut mer sällan. Chefredaktören Catarina Lindströms förhoppning är att läsarna ska ha förståelse för beslutet.

– Våra trogna prenumeranter har följt oss genom tre decennier av förändrat medielandskap, jag tror att de flesta är med på att denna förändring är nödvändig för framtiden, säger hon, i en kommentar.

Antalet redaktionella tjänster på Karlskoga Tidning-Kuriren påverkas inte av beslutet. Men tidningsbuden inom NWT Direkt berörs, varför det har tagits initiativ till fackliga förhandlingar.

Vilka dagar Karlskoga Tidning-Kuriren kommer att komma ut efter den nu aviserade frekvensförändringen är inte spikat ännu.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev