onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Karin Pettersson tar över Aftonbladet Kultur

Publicerad: 5 december 2019, 08:17

Efter tio år lämnade Åsa Linderborg tidigare i år rollen som kulturchef. Nu står det klart att hon efterträds av Karin Pettersson. Foto: Janne Naess

Schibsteds Karin Pettersson efterträder Åsa Linderborg som kulturchef på Aftonbladet. Hon tillträder efter årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

Karin PetterssonÅsa LinderborgAftonbladetSchibstedDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Karin Pettersson har en mångårig bakgrund från såväl journalistiken som politiken. Hon var bland annat med och grundade Fokus där hon också var chefredaktör 2007–2009. Utöver det har hon arbetat åtta år som politisk chefredaktör på Aftonbladet, en roll hon lämnade 2018. Sedan dess har hon sysslat med strategi- och policyfrågor, med fokus på nätjättarna, för Schibsteds räkning.

LÄS OCKSÅ: Karin Pettersson: ”Det blev ett uppvaknande” 

Nu står det klart att Karin Pettersson blir den som efterträder Åsa Linderborg i rollen som kulturchef på Aftonbladet. Hon tillträder i januari 2020.

– Jag älskar Aftonbladet och har saknat journalistiken. Jag är glad att jag haft möjligheten att arbeta med policyfrågor kring hur den digitala omvälvningen påverkar medierna och demokratin och stolt över att Schibsted sätter dem högt på dagordningen. Men det är en stor lycka för mig att komma tillbaka till journalistiken i den här rollen, säger Karin Pettersson, tillträdande kulturchef.

”En stor lycka för mig att komma tillbaka till journalistiken”

Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson är glad över rekryteringen:

– Hon är en lysande publicist, skribent och debattör. Karin Pettersson brinner för vår tids största fråga, digitaliseringen och plattformarna och de omvälvande förändringar vi står inför. Hon är en intellektuell person med kvällstidningens glimt och känsla för läsaren. Jag ser fram mot en modig, samtida och framtida kulturjournalistik.

Förra året skrev Karin Pettersson den augustprisnominerade boken ”Internet är trasigt” tillsammans med Martin Gelin.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev