Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Karin Olsson får utökad roll – kliver in som biträdande chefredaktör på Expressen

Publicerad: 6 maj 2021, 09:37

Karin Olsson får den nyinrättade rollen som biträdande chefredaktör på Expressen.

Foto: Olle Sporrong

Expressens kulturchef och stf utgivare Karin Olsson får utökat ansvar och tillträder som biträdande chefredaktör på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

För elva år sedan klev Karin Olsson på uppdraget som kulturchef på Expressen. Sedan dess har hon också hunnit bli tidningens ställföreträdande ansvariga utgivare samt tagit plats såväl redaktionsledningen som den strategiska ledningsgruppen.

Nu står det klart att Karin Olsson får utökat ansvar. Vid sidan om sina övriga uppdrag får hon den nyinrättade rollen som biträdande chefredaktör. Hon kommer att arbeta under chefredaktören Klas Granström som också är chef för affärsområdet Expressen Lifestyle.

– Expressens besjälade publicistiska uppdrag och vilja att ständigt utvecklas och prestera är en ynnest att vara en del av. Jag gläder mig åt att fördjupa mitt arbete på tidningen ytterligare, säger Karin Olsson i ett pressmeddelande.

Som en del i den nya rollen kommer Karin Olsson att få en aktiv roll i Expressens utvecklingsarbete när det kommer till kvalitetsjournalistik och varumärke.

– Expressen ska vara den främsta nyhetsaktören inom både breaking news och berättande, fördjupande journalistik. Karins roll blir central i det arbetet, säger Klas Granström i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.