Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Karén tar tjänstledigt — hon blir tf publisher

Publicerad: 4 oktober 2018, 13:25
Uppdaterad: 8 oktober 2018, 07:26

Anna Careborg och Fredric Karén. Foto: Malin Hoelstad

Anna Careborg blir tf publisher för Svenska Dagbladet när Fredric Karén tar tjänstledigt för annat uppdrag.


Ämnen i artikeln:

SvDFredric Karén

Med start i januari 2019 ska Fredric Karén vara tjänstledig under ett år för uppdraget som SVP Editorial åt mediekoncernen Torstar Corporation, som bland annat äger Kanadas största tidning Toronto Star.

I uppdraget ligger att hjälpa dem med digitaliseringen av sina redaktioner samt att utveckla arbetet med digitala prenumerationer i koncernens samtliga tidningar.

Under tiden kommer Anna Careborg att kliva in som tf chefredaktör och vd på SvD. Hon har lång erfarenhet i olika chefsroller på SvD och är just nu ansvarig för den redaktionella delen av de digitala prenumerationerna, så kallad Premiumchef.

- Vi befinner oss i en väldigt intressant tid, där det inte är en underdrift att påstå att behovet av kvalitetsjournalistik är större än någonsin. Under det kommande året ser jag fram emot att fortsätta utveckla vårt innehåll och affären i den snabba takt som Fredric lagt grunden till. Det är möjligt tack vare alla kreativa medarbetare på SvD som också tror på journalistikens roll och kraft, säger Anna Careborg i ett pressmeddelande.

Fredric Karén kommenterar:

- Anna Careborg har de senaste tre åren byggt upp vår premiumjournalistik som ska förstärka värdet av att vara SvD-prenumerant och samtidigt locka nya kunder. Hon och hennes team har jobbat datadrivet och tätt tillsammans med marknads- och försäljningsavdelningen vilket gör att hon är väl insatt i hur ett modernt medieföretag ska arbeta. Men hon är framför allt en väldigt duktig journalist, publicist och redaktionell ledare som är väl förankrad i SvD:s redaktionella miljö. Jag är övertygad om att Anna kommer göra ett jättebra jobb och är väldigt glad över att hon har accepterat uppdraget, säger Fredric Karén.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDFredric Karén

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev