Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kalle Sandhammar tar över UNT

Publicerad: 16 September 2016, 09:44
Uppdaterad: 16 September 2016, 09:50

UNT hämtar chefredaktör från Norrländska Socialdemokraten.


Ämnen i artikeln:

UNTDagens Nyheter

Kalle Sandhammar har utsetts till ny vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för koncernen Upsala Nya Tidning, efter Lotta Friborg som går till SVT.

Kalle Sandhammar är i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för Norrländska Socialdemokraten och vice vd i Norrbottens Media. Han har tidigare även varit chef för DN.se och redaktionschef på Norrbottens-Kuriren.

— Kalle Sandhammar är en modern ledare och en erfaren publicist. Dessutom har han stor förståelse för och kunskap om det nya medielandskap som vi verkar i, säger Lennart Foss, koncernchef i NTM och ordförande i AB Upsala Nya Tidning, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att han ska tillträda sin nya tjänst vid årsskiftet.

Kalle Sandhammar:

— Jag ser mycket fram emot att jobba med UNT. Det är ett starkt mediehus med många möjligheter, och som har stor betydelse för både Uppsalaborna och övriga upplänningar. Det är klart att det lockar.

Vem som tar över som chefredaktör på NSD är inte klart än, men Kalle Sandhammar säger till tidningen att nuvarande redaktionschefen Lenitha Andersson-Junkka kommer att få en central roll som chef för hela redaktionen när NSD:s och Kurirens nyhetsredaktioner slås ihop vid årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

UNTDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.