Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Kadhammar attackerar hovbevakningen

Publicerad: 12 Augusti 2009, 08:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Kollegorna är fjantiga, anser Aftonbladets Peter Kadhammar.


Hovets besked om att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström har förlovat sig har, återigen, skapat bröllopsyra i pressen (och, om man får tro tidningarna, bland allmänheten också).

Alla har dock inte låtit sig ryckas med i hyllningskören. Aftonbladet-veteranen Peter Kadhammar går på onsdagen till attack mot sina kollegor - på Expressen och Svensk Damtidning.

”Så fort det kommer till kungahuset blir svensken underdånig intill yttersta fjantighet eller oresonligt bitter och föraktfull. Fjantigast av alla blir journalisterna”, skriver han i en krönika.

Som exempel nämner han en artikel om Madeleines blivande make Jonas Bergström, i Expressen.

”'Han är uppvuxen i finare kretsar i Djursholm ... Han kunde föra sig mer än väl i de kungliga sammanhangen...' För att åstadkomma sådana meningar har man rimligen fått sin utbildning på Grönköpings Veckoblad med avslutande examensprov: Klarar du inte att på stående fot skriva pekoral får du inte bevaka hovet”, skriver Peter Kadhammar.

Han passar också på att ge en känga till tidningen som avslöjade förlovningen, Svens Damtidning.

”Svensk Damtidning för orgier i ett säreget, infantilt språk. 'Sveriges kungahus riktigt puttrar av kärlek', står det på tidningens hemsida”.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.