Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Julen är räddad – TT:s godiskorg kommer i år igen

Publicerad: 5 december 2014, 12:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

Enligt ett rykte i branschen slopar TT sin årliga godiskorg. Men nyhetsbyrån har ett lugnande besked till alla godissugna journalister.


Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Varje år har TT:s kunder kunnat se fram emot den årliga godiskorgen. Men enligt ett rykte i branschen kan det vara slut med godiskorgen i år.

Anledningen ska vara det ekonomiska läget på bolaget.

– Det är verkligen pricken över i:et på branschåret. Alla blir sparkade och nu drar TT in korgen. God natt mediebranschen, säger en anonym medarbetare på en tidningsredaktion.

Men Sara Perers, marknadschef på TT Nyhetsbyrån, kan dock lämna ett lugnande besked till alla godissugna journalister. Hon sitter nämligen och förbereder årets korgar.

– Vi kör på som vanligt, jultomten kommer även i år. De här korgarna är väldigt uppskattade och det är superkul. Förra året bytte vi låda och då undrade några om vi hade minskat på storleken men det har vi inte, det är samma storlek som sist, säger hon till Dagens Media.

Varför tror du att det här ryktet har uppstått?

– Folk är väl väldigt godissugna i år helt enkelt. Jag har ingen teori om varför det här har uppstått, december har ju knappt börjat än. Men vi har väl godissugna kunder helt enkelt, säger hon och skrattar.

TT:s julkorg är något av en tradition i mediebranschen och 2011 skröt nyhetsbyrån själva om att godiskorgen nu fått en egen hashtag på Twitter.

– Jag tror att man sliter hårt med det sista inför julen och då uppskattar man alltid något gott och ätbart. Sedan är det ju lite kärvare tider så det kanske inte finns så mycket choklad på redaktionerna. Det är kul att de längtar efter oss.

I en tidigare version av artikeln skrev Dagens Media att TT-korgen hade stoppats av de tuffa tiderna i branschen. Det stämmer alltså inte.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev