Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Juholt: "Vill jag vara en mediehora kan jag vara det varenda dag"

Publicerad: 5 November 2014, 05:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

I en öppenhjärtlig intervju talar den förre partiledaren ut om Daniel Suhonens bok, om såren som fortfarande läker och om varför han vägrar bli "en mediehora".


I en intervju med tidningen Mitt I pratar Håkan Juholt om "Partiledaren som klev in i kylan”, boken som beskriver hans fall som partiledare för socialdemokraterna.

Boken, skriven av hans tidigare rådgivare och talskrivare Daniel Suhonen, väcker dubbla känslor hos Juholt. Han beskriver den som sann och viktig. Samtidigt tycker han att Daniel Suhonen valt att publicera allt för privata delar av deras samtal.

– Jag försvarar den, men han passerar gränser som för mig är helt omöjliga. För mig skulle det vara otänkbart att gå så långt som att publicera privata sms till exempel. Det är som att rota upp din dagbok och lägga ut den på nätet. Det är inte så jävla kul. Jag gick sönder några ­gånger, riktigt ordentligt, berättar Håkan Juholt för Mitt I.

Han säger att uppdraget som partiordförande gjort hans liv sämre – och förklarar att han ständigt tvingas tacka nej till att medverka i olika medier.

– Jag är ständigt påpassad. Jag kommer att dö som före detta ordförande för Socialdemokraterna. Vad jag än gör i hela mitt liv, så kommer det alltid att vara ett föremål för en löpsedel. Och det är inte så roligt. Jag vill inte ens vara offentlig. Jag har långa listor på debattprogram och talkshows som vill ha mig. Vill jag vara en mediehora kan jag vara det varenda dag, men jag är inte ett dugg intresserad av det.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.