Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Juholt: "Medierna har makten i Sverige

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt kan tänka sig en utredning om ägarkoncentrationen i svenska medier – som han menar har större makt än politikerna.


Publicerad 2011-09-22 14:09
Uppdaterad 2015-12-06 14:57

Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Dela artikeln:

Håkan Juholt frågades i dag ut av Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg i tidningens monter på bokmässan i Göteborg.

När hon frågade vem partiordföranden, och ex-journalisten Juholt, anser har makten i Sverige svarade han kort "medierna".

– Jag upplever att vi har ett väldigt avpolitiserat samhälle. Politiken har backat tillbaka och lämnat till andra att sätta dagordningen, fortsatte Håkan Juholt, enligt Aftonbladets kulturblogg.

Åsa Linderborg pressade även Håkan Juholt på svar om han beredd att föreslå en utredning om ägarkoncentrationen i svenska medier.

– Jag utesluter det inte, sade Juholt som dock först vill utröna om konkurrenslagstiftningen går att tillämpa.

– Har vi en lagstiftning som säkerställer denna konkurrens eller inte? Jag vill börja med konkurrenslagstiftningen. Men anser vi att en utredning är det mest effektfulla, då får inte politiken vika undan, sade Juholt, enligt Aftonbladets kulturblogg.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.