Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Journalistklubben osäker på Herlitzs roll som publisher

Publicerad: 3 September 2009, 07:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

”Ska det här fungerar måste hela ledningstrukturen ändras”, säger Hans Arbman, ordförande för DN:s journalistklubb.


– Vi har sett vår chefredaktör och vår vd ha fullt upp på varsitt håll. Ska nu en person sköta båda deras jobb? Men så blir det förstås inte, hela ledningsstrukturen måste förändras om det ska fungera, säger Hans Arbman.

DN har en gång tidigare haft en gemensam vd och chefredaktör, då var det Joachim Berner som hade publisherrollen. Hans Arbman säger att erfarenheterna från den perioden inte är positiva.

– Berner kom in som chefredaktör, blev vd och försvann sedan in i det ekonomiska. Jag, som företrädare för journalisterna, vill förstås ha en chefredaktör som är närvarande och engagerad i det redaktionella.

Hans Arbman är noga med att poängtera att han inte dömer ut idéen med Gunilla Herlitz dubbla roller, eftersom han inte vet hur arbetet kommer organiseras med den nya modellen.

– Det är en osäkerhet som präglar oss i det här men vi får se hur de löser ekvationen.

Hans Arbman har varit kritisk till hur DN hanterat informationen till de anställda i samband med Gunilla Herlitz övergång. Nu intar han en mer försonande attityd:

– Vi har fått en förklaring till det. När informationen läckte i fredags var det formella arbetet ännu inte klart men därefter gjorde ledningen sitt yttersta för att snabba på processen.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.