Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Journalistförbunden stöttar strejkande kollegor på Island

Publicerad: 8 november 2019, 10:15

Reykjavik, Island. Nordiska journalistförbund uttalar sitt stöd för strejkande isländska journalister.

Foto: Genrebild/Getty Images

Nordiska journalistförbund sluter upp bakom strejkande journalister på Island.


Ämnen i artikeln:

Svenska JournalistförbundetJournalistförbundet

Tidigare i dag skrev Dagens Media om att isländska journalister under fredagen går ut i strejk för första gången sedan 1978, mot bakgrund till att arbetsgivarna inte mött det isländska journalistförbundets krav på högre löner.

I ett pressmeddelande från Svenska Journalistförbundet framgår att dess styrelse enats om ett uttalande där de visar sitt stöd för sina isländska kollegor. De skriver bland annat att ”[...] mediebranschen har i Sverige precis som på Island gått igenom en strukturomvandling och tuffa ekonomiska tider. Det finns dock en gräns för hur mycket det går att spara in på personalen”.

Även den nordiska journalistfederationen visar sitt stöd genom ett uttalande undertecknat journalistförbundens ordföranden i Danmark, Finland, Sverige och Norge. De skriver att federationen ”stödjer våra isländska kollegor krav och står i solidariet med dem”.

Axel Duberg

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News