Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Journalister tvingas till förhör om Anna Anka

Publicerad: 16 April 2010, 06:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Paul Anka vill att journalister från Aftonbladet och Expressen ska kallas med domstolsorder till förhör om hans blivande ex-hustru. Aftonbladets Magnus Sundholm har redan förhörts under ed.


Dagensmedia.se kan avslöja att rutinerade Aftonbladetjournalisten Magnus Sundholm, som bott i Los Angeles i över femton år, fick en domstolsorder med kravet att han skulle inställa sig till ett edsvuret förhör kring Anna Anka.

- Det stämmer att jag varit på förhör i övrigt hänvisar jag alla dina frågor till Magnus Ringman på Aftonbladet, det är han som svarar på den här typen av frågor, säger Magnus Sundholm till Dagensmedia.se.

Dagensmedia.se har, utan framgång, sökt Aftonbladets Magnus Ringman.

Till förhöret, som hölls måndagen den 12:e april, ska Sundholm haft med sig en egen advokat som Aftonbladet bistått honom med. På plats under förhöret, som videofilmades, fanns även advokater från både Paul och Anna Anka.

Under förhöret fick Sundholm under ed svara på frågor kring sina skriverier och kontakter med Anna Anka.

Även Kvällspostens profilerade reporter Olle Berggren, som arbetar i Malmö, har blivit kallad av Paul Anka.

- Det stämmer, jag blev kontaktad av Paul Anka. Det gällde några citat av Anna Anka i en artikel jag skrivit. Han vill jag skulle flyga över till Los Angeles för att förhöras, berättar Olle Berggren som dock hade fått Anna Anka-citaten från sin chef Leif Brännström på Expressen.

Då det stod klart att Olle Berggren inte själv talat med Anna Anka i det aktuella fallet blev det inget av med hans resa till Los Angeles.

Olle Berggren informerade sin chef Leif Brännström.

-Jag har mailat Leif Brännström om det här, sedan vet jag inte vad som hänt, säger Olle Berggren.

För Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommer turerna kring de eventuella förhören som en nyhet.

- Jag har inte följt med i allt som rör Anna Ankas skilsmässa och jag kände inte till det här med Olle Berggren och Leif Brännström, säger Thomas Mattsson och tillägger:

- Våra medarbetare följer självklart alla regler, lagar och förordningar och ingår det att bli kallad till polisförhör eller något liknande så ställer de självklart in sig. Sedan kan det ju i vissa fall finnas en källskyddsproblematik att ta hänsyn till, men just i det här fallet ter det sig inte som att det är något problem, säger Thomas Mattsson.

Paul Anka ska även ha kallat en journalist från New York Post till förhör i förhandlingarna kring skilsmässan.

För ett par veckor sedan kallades den svenske festfixaren Johan Petré på förhör, något som bland andra Aftonbladets Magnus Sundholm rapporterade kring.

- Paul försöker kalla precis alla människor jag känner. Han har till och med kallat trädgårdsmästaren. Han gör det här för att isolera mig och jävlas med mig, säger Anna Anka till Dagensmedia.se.

Dagensmedia.se har, utan framgång, sökt Paul Anka för en kommentar.

Staffan Erfors

brandarena@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.