Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Journalistens attack på branschkollegan: "Hade mitt arsle varit lika fult som ditt ansikte"

Publicerad: 17 September 2014, 12:04
Uppdaterad: 20 September 2018, 05:56

Joakim Lamotte, flitigt anlitad av SVT, går till personangrepp mot frilansjournalisten Christoffer Röstlund Jonsson efter SD-debatten.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaSVT

Frilansjournalisten Joakim Lamottes debattartikel om att medierna svikit landsbygden har blivit en delningsraket med över 13 000 delningar i skrivande stund.

Reaktionerna på debattartikeln har varit många och frilansjournalisten Christoffer Röstlund Jonsson skrev i dag ett svar på Dagens Medias sajt.

Det har lett till ett rejält Twitter-bråk mellan de två journalisterna och Joakim Lamotte, som flitigt anlitas av SVT, går nu till direkta personangrepp.

" Hade mitt arsle varit lika fult som ditt ansikte skulle jag för evigt skita i mörker", skriver han till Christoffer Röstlund Jonsson.

Tidigare under dagen anklagade han i sin tur Joakim Lamotte för att " snacka sinnessjukt mycket skit" och kallade honom också för en " mental lådbil".

Reaktionerna i branschen har varit starka och många har reagerat på den låga nivån i debatten.

– Men han har ju hållit på så där hela dagen och kallat mig för olika saker så jag tänkte att jag sänker mig till hans nivå och ser vad som händer, säger Joakim Lamotte till Dagens Media.

Vad menar du med "Hade mitt arsle varit lika fult som ditt ansikte skulle jag för evigt skita i mörker" ?

– Det jag menar är att om jag hade haft ett så fult ansikte så skulle jag inte velat visa upp det i dagsljus. Och jag skulle nog inte duschat offentligt heller.

– Nej jag skojar bara. Men jag drog till med någonting som passar hans nivå och det här var det första bästa jag kom på. Jag tog det till en fruktansvärt låg nivå.

Är du stolt över det?

– Nej jag får skärpa mig helt enkelt. Men jag är lite av en impulsmänniska och det har jag alltid varit. Jag tror solen går upp imorrn ändå.

Finns det inget i hans debattartikel som du tycker är vettigt?

– Han gnäller ju bara om sin egen situation. Han får väl ta tag i sitt liv, för mig känns han som ett vrak. Det här handlar ju inte om att han kommer från landet utan om att lyfta utanförskapet på glesbyden på agendan. Många journalister som kommer från landsbygden och flyttar in till stan glömmer var de kommer från.

Joakim Lamotte hävdar att de flesta reaktionerna han fått på debattartikeln är positiva.

– Jag har fått högar av hyllningsmejl från folk som känner igen sig. Sedan är de några Stockholmsjournalister som är förbannade på Twitter. Men de är alltid arga på mig oavsett vad jag skriver. Att så många läser texten är bevis för att det är relevant.

Christoffer Röstlund Jonsson har avböjt att kommentera Joakim Lamottes påhopp.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.