Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Johan Ståhl får sparken

Publicerad: 29 november 2011, 10:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Sydsvenskans förra vd Johan Ståhl avskedas. Därmed stoppar Sydsvenskan utbetalningarna till honom.


Beslutet togs på styrelsemötet på tisdagsförmiddagen, skriver sydsvenskan.se. Alla utbetalningar och avgångsvederlag stoppas.

"Sydsvenskans styrelse har idag på ett extrainkallat möte beslutat attavskeda den förre vd:n Johan Ståhl på grund av upprepadebefogenhetsöverskridanden. Följaktligen upphör de månatligautbetalningarna i form av uppsägningslön och avgångsvederlag medomedelbar verkan", skriver styrelsen i ett meddelande på tidningens intranät.

Gunilla Helitz, Sydsvenskans ordförande, utvecklar:

– När den nytillträdde vd:n för Sydsvenskan, Lars Dahmén, gjorde mig uppmärksam på en rad missförhållanden i bolaget, beslutade jag mig för snart två månader sedan att anlita juridisk expertis för att bringa reda och klarhet gällande ett antal olika avtal, säger hon enligt sydsvenskan.se.

Lars Dahmén, vd på Sydsvenskan, vill inte kommentera beslutet.

– Jag hänvisar alla frågor till Gunilla Herlitz, säger han till dagensmedia.se.

Henne har dagensmedia.se sökt.

Som dagensmedia.se tidigare berättat har Johan Ståhls avtal, som innebar att han fick mångmiljonbelopp i avgångsvederlag, samtidigt som tidningen tvingas spara, väckt raseri hos de anställda Sydsvenskan.

Igår kväll skickade till exempel ekonimreportern Thomas Frostberg ett mejl till alla anställda på redaktionen, där han uttryckte besvikelse för att redaktionsledningen tagit styrelsens parti.

Strax efter att beslutet om att Johan Ståhl avskedas kom skrev Sydsvenskans kulturskribent Andreas Ekström på Twitter:

"Gunilla Herlitz! Vilken jävla hårding! I'm in love".

Vem som skrev avtalet med Johan Ståhl, som jobbade 15 år inom Bonnier innan han lämnade Sydsvenskan i höstas, är dock inte helt klarlagt. Tomas Axén var styrelseordförande när Johan Ståhl tillträdde som vd och koncernchef i augusti 2007.

Dagensmedia.se söker ansvariga på Sydsvenskan.

Mer info kommer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.