Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Johan Lindbladh är Schibsted Medias nya kommunikationschef

Publicerad: 24 maj 2018, 11:54
Uppdaterad: 24 maj 2018, 12:26

Johan Lindbladh från Schibsted Growth ersätter Fredrik Lindén.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

I februari kom nyheten om att Fredrik Lindén lämnar sin roll som kommunikationschef för Schibsted. Istället ska han axla rollen som kommunikationschef på Statens historiska museer.

Nu står det klart att Johan Lindbladh tar över rollen som kommunikationschef för Schibsted Media. Han kommer senast från rollen som CXM-chef och affärsutvecklare inom Schibsted Growth där han har arbetat sedan fyra år tillbaka.

– Det känns väldigt roligt att ha fått den här möjligheten, och att nu lyfta blicken och jobba utifrån hela Schibsted Media. Det är ett otroligt spännande och inte minst viktigt uppdrag framåt, och jag känner mig ödmjuk inför uppgiften, men framförallt sjukt taggad, säger Johan Lindbladh, i ett pressmeddelande.

Johan Lindbladh är även utbildad civilingenjör från KTH och har arbetat som managementkonsult inom strategi och affärsutveckling.

– Johan har en ganska icke-traditionell bakgrund för en kommunikationsroll som den här, men han ger perspektiv som kan utmana det sätt vi jobbar på. Efter en lång rekryteringsprocess med många starka kandidater är vi glada att ha landat i Johan. Han blir en viktig del för att bygga ett starkt och komplett kommunikationsteam i Schibsted, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media.

Schibsted ser ett behov att arbeta och samarbete mellan de olika avdelningarna mot gemensamma mål. Där spelar kommunikation en nyckelroll.

– Jag tror att mina år inom Schibsted hittills med både strategiska och operativa uppdrag kommer att vara en stor fördel i rollen, eftersom jag redan kan eller förstår flera delar av verksamheten och affären inifrån. Att jag har byggt upp ett nätverk internt - och har ett hjärta som redan slår för Schibsted ger mig också ett mycket bra utgångsläge för jobbet, säger Johan Lindbladh, i ett pressmeddelande.

Johan Lindbladh kommer börja arbeta på heltid den 1 september.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.