tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Johan Hansson: ”Branschen är tämligen gubbig på toppen”

Publicerad: 30 december 2021, 12:21

Den viktigaste branschhändelsen inträffade alldeles nyligen när Jeanette Gustafsdotter utnämndes till ny kulturminister, säger Johan Hansson, vd på Stampen.

Foto: Pressbild/iStockphoto

Stampens vd Johan Hansson hyllar branschkollegan Lina Hedenström som kämpar för att få in fler kvinnliga chefer i branschen.

Ämnen i artikeln:

Mediebranschen summerar 2021Johan HanssonStampen

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Enligt tradition avslutar Dagens Media året med en enkät där tongivande personer i branschen reflekterar kring året som varit – och det som komma skall.

Vilken var den viktigaste branschhändelsen 2021? 

– Den viktigaste branschhändelsen inträffade alldeles nyligen. Det var när vår före detta vd på TU, Jeanette Gustafsdotter, blev utnämnd till ny kulturminister. Ett väldigt bra och spännande val. Jeanette är en person som är mycket insatt i de stora branschfrågorna.

Vem i branschen förtjänar att hyllas lite extra efter året? 

– Jag skulle vilja hylla min branschkollega Lina Hedenström, vd på NTM, som har drivit frågan om att få in fler kvinnliga chefer i branschen och jobbar på ett inspirerande sätt för ett mer jämställt ledarskap i en bransch som är tämligen gubbig på toppen. Och då inkluderar jag mig själv.

Vad är ditt personliga nyårslöfte? 

– Jag slutade med att ge nyårslöften för ett antal år sedan. Skälet: jag höll de aldrig. Men om jag ändå skulle göra ett undantag inför 2022 så tänker jag jobba hårt med att bli av med de där extra kilon som har lagt sig runt midjan. När man har blivit förälder på äldre dagar gäller det förstås att orka med tvillingarna när de ska ge sig ut i orienteringsskogen om några år.

Vilka frågor blir avgörande för branschen 2022? 

– Branschen står inför ett antal stora frågor den närmaste tiden. Utredningen om nytt presstöd, lagstiftningen runt techgiganterna och tredjepartscookiedöden är några frågor som jag ser högt upp på agendan. Den alltid aktuella frågan om pressfrihet, framför allt utifrån ett internationellt perspektiv där det tyvärr verkligen har gått åt fel håll i många länder de senaste åren, ligger mig också varmt om hjärtat.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev