Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Johan Hakelius tar över Fokus

Tidningen Fokus har gjort klart med en ny chefredaktör – Johan Hakelius.


Publicerad 2015-08-13 12:42
Uppdaterad 2016-04-19 11:26

Dela artikeln:

Den 1 januari tillträder Johan Hakelius tjänsten som chefredaktör för nyhetsmagasinet Fokus.

– Kombinationen av trovärdighet och stilistisk höjd håller internationell klass. Johan Björkman, magasinets förste finansiär, har beskrivits som "upprikig på gärnsen till oförskämd". Min målsättning är att Fokus ska fortsätta att utvecklas i den andan, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Hakelius har varit ledarskribent och biträdande politisk redaktör på Svenska Dagbladet, politisk redaktör och även chefredaktör på Finanstidningen.

Han är i dag kolumnist i bland annat Affärsvärlden, Aftonbladet och Tidningen Vi.

Viveca Ax:son Johnson, styrelseordförande i ägarbolaget FPG Media:

– Han är en av vårt lands mest spännande, självständigt tänkande intellektuella. Han har gjort en lysande karriär som journalist och författare och han är en av Sveriges mest lästa och populära krönikörer. Han kommer att utveckla Fokus unika styrkor och göra tidskriftens identitet än tydligare, säger hon och fortsätter:

– Ägarna står fast vid sitt långsiktiga engagemang och vid sin ambition att Fokus ska bli ett lönsamt magasin. På en marknad som präglas av vikande läsarsiffror går Fokus åt motsatt håll och har successivt ökat sin räckvidd och nådde i senaste Orvesto 84 000 läsare.

FPG Medias tre största ägare och ursprungliga finansiärer är Tagehus Holding AB 19 %, Johan Björkmans allmännyttiga stiftelse 19 % och Nordstjernan kultur och media AB 43 %.

Anna Körnung som varit tillförordnad chefredaktör, fortsätter som redaktionschef.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.