Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Johan Croneman svingar mot ”Swedish Dicks”

Publicerad: 20 september 2016, 12:45
Uppdaterad: 20 september 2016, 13:48

I en tv-krönika surnar DN-journalisten Johan Croneman till rejält mot Viaplays originalserie ”Swedish Dicks”. ”Anstränger sig Peter Stormare för att nå den absoluta botten?”, frågar sig Johan Croneman, som inte vet om han ska skratta eller gråta halvvägs in i serien.


Ämnen i artikeln:

Swedish dicksJohan CronemanViaplay

”Swedish Dicks” satte tittarrekord när den hade nordisk premiär på MTG:s videostreamingtjänst Viaplay den 2 september. Nu är det halvtid och Johan Croneman har fått nog:

”Kan detta vara något av det värsta jag sett, bland det sämsta som gjorts eller bara: Kanske inte riktigt tänkt för mig... ? !”

Även seriens titel får sig en lavett:

”Titeln, "Swedish dicks", förresten, helfestlig, både på engelska och svenska: deckare, kukar”.

Johan Croneman vänder sig också med skådespelarinsatserna.

”Peter Stormare är riktigt dålig, om det råder det ingen tvekan - men är det på riktigt? Anstränger han sig för att nå den absoluta botten, sträcker han sig medvetet efter ett så tungt överspel att hela dialogen sjunker till botten?”

Petter Settman som har producerat ”Swedish Dicks” har Johan Croneman inte heller mycket för:

”(…) Den här gången tycks han ha lämnat alla tidigare sammanhang, tagit ett till synes modigt kliv rakt ut i intet - men nog brakat käpprätt åt skogen.”

Johan Glans är den ende som bär serien på sina axlar, enligt Johan Croneman. Han ”räddar det som eventuellt kan räddas”.

Men inte mycket gör det när manuset är ”hopplöst” och regin ”tondöv”.

”Jag förstår nämligen ingenting - förutom att det är ett magplask som kan ge jobbiga ringar på vattnet för de inblandade under många svåra år framöver”, skriver Johan Croneman.

Viaplay har meddelat Dagens Media att de inte vill dra lans mot Johan Croneman.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.