Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

JK lägger ner Expressen-utredning

Publicerad: 23 september 2014, 08:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:28

Efter att hans namn och bild publicerades av Expressen anmälde en av de granskade näthatarna på Avpixlat tidningen till Justitiekanslern.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Expressens avpixling av näthatarna på sajter som Avpixlat och Fria Tider fick stort genomslag i slutet av förra året.

En av näthatarna som avslöjades av Expressen var en docent i Västra Frölunda, som efter granskningen anmälde Expressen till JK.

Justitiekanslern inledde efter detta en utredning om misstänkt brott mot yttrandefrihetsgrundlagen.

Nu lägger JK dock ner utredningen. Detta efter att Expressen presenterat uppgifter som tillbakavisade docentens anklagelser.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är nöjd med beslutet.

– Den här näthataren gjorde många olika anmälningar mot Expressen, exempelvis har Justitiekanslern redan tidigare skrivit av en anmälan om förtal. Nu lägger JK ner också den här utredningen, och det tycker jag är positivt, säger han till Dagens Media.

Bland annat skrev docenten att " terroristerna är invandrade islamister och kriminella, stödda direkt och indirekt av rödgröna vänsterextremister som fotsoldater, quislingjournalister och quislingpolitiker".

Han liknade också moderaterna vid Hitlers hantlangare och kallade Fredrik Reinfeldt för en psykopat.

– Jag tror att alla stora medier är rätt luttrade, men om man som den här mannen gör tusentals inlägg om kändisar och invandrargrupper så opinionsbildar man i en omfattning som förtjänar faktiskt belysning i den allmänna debatten, säger Thomas Mattsson.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.