Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jennifer Wegerup till SVT

Publicerad: 24 maj 2018, 12:27
Uppdaterad: 24 maj 2018, 12:27

Jennifer Wegerup blir ny utrikesreporter för SVT på frilansbasis från Rom.


Jennifer Wegerup har i många år varit baserad i Italien där hon bevakat nyheter, politik, kultur och sport och täckt flera parlamentsval och andra stora nyhetshändelser. Hon har en lång bakgrund på flera av Sveriges och Italiens största redaktioner.

– Jag är glad och stolt över att få bevaka Italien för just SVT. I uppdraget för SVT kan jag förena nyhetsarbete med fördjupande reportage och granskningar. Behovet av utrikesjournalistik som får ta tid och plats är mycket stort i dag, säger Jennifer Wegerup, i ett pressmeddelande.

Som frilansreporter arbetar hon bland annat för italiensk TV, Sky News Italia, och hon är sedan länge Norden-korrespondent för Gazzetta dello Sport. Hon är också författare och skribent för magasinet Fokus. I höstas återvände hon dessutom till Expressen som krönikör.

För tittarna är hon också ett välkänt ansikte efter många år i Gomorron Sveriges sportpanel.

– Jag är väldigt glad att kunna knyta Jennifer Wegerup till SVT:s utrikesredaktion. Hon är bred, hon är kunnig - och har dessutom ett personligt tilltal som jag uppskattar mycket, säger Pia Bernhardson, utrikeschef på SVT, i pressmeddelandet.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.